2010. május 3., hétfő

Hands of Steel Bosszú a jövőből (1986)


1997-ből, amikor az üvegházhatás miatt haldoklik a Föld, egy környezetvédő visszatér 1987-be, hogy rendbe tegye a dolgokat, de világot uraló cég utána küld egy gyilkoló kiborgot.

Semmit sem mond a cím? És ha azt mondom Paco Queruak, a halál megsemmisítő harci gépezete? Na ugye. Elővettük a videós korszak egyik nagy klasszikusát, és újranéztük. Maradandó élmény volt.



Majdnem húsz éve már, hogy egy ismerősnél bekerült a kazi a videóba, és egy artikulátlan hang azt dödögte: "Pákó Keroák, a halál megsemmisítő harci gépezete!" Talán a barokkos cím az oka, hogy az évek múlásával újra meg újra eszembe jutott a film, és addig nem nyugodtam, míg le nem vadásztam egy meghökkentően rossz kópián.

A címen kívül két dolog rémlett az idő homályán át: 1, egy kigyúrt állat a címszerepben és 2, a sivatagi helyszínek. Jól emlékeztem. Martin Dolman (alias Sergio Martino) kultfilmjében mindkettőből akad bőven. A sztori egy kiborgról, igen, Paco Queruakról szól, aki ellenszegül a parancsnak, mikor egy vak-tolókocsis (!) tisztelendő-forradalmárt (!!) kellene megfojtania puszta acélkezeivel. Vidékre menekül, a sivatagba, ahol befogadja egy magányos kocsmárosasszony (jó, hát sok a munka a farm körül, és hát a kiborgoknak jól kidolgozott a felsőteste). Itt Paco előbb szkanderezéssel üti agyon az időt (kissé sportszerűtlenül, hiszen acélkeze van), majd megküzd a ráküldött kivégző-osztaggal.

Figyelmeztetések:
A film első 7 percéhez hiányzik a szinkron, ott narrátorral lett pótolva, de utána már normális a szinkron.
A kép egy külföldi vhsrip, amin égetett japó felirat van.

Letöltés:
http://www.movshare.net/video/h0gi9pebrhe9p

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése