2010. május 26., szerda

Bosszú a jövőből (Hands of Steel 1986)


Ez a film egyike azoknak a futurisztikus " Végveszélyben a föld" filmeknek, amiket az olaszok készítettek a 80-as években.Tulajdonképpen ez a Terminátor olasz változata.A filmet eredeti arizonai helyszíneken forgatták.

A film a közeljövőben (Valójában 1997-ben) játszódik ,ahol a föld sugárfertőzött , mérgező gázok borítják és gyakori a savas eső is .Következménye a lakosság megbetegedése.Egy vak kerekesszékhez kötött tiszteletes Arthur Mosely (Franco Fantasia) lehet az egyetlen, aki megoldhatja a további földet veszélyeztető problémákat, de szinte soha nincs lehetősége rá.Emiatt egy cyborgot , Paco-t (Daniel Greene) küldik, hogy ölje meg a hotelszobájában ,de ellenál és nem öli meg a tiszteletest csak megsebzi.Mivel emberi oldala felülkerekedett a gépi program parancsán.

Francis Turner (John Saxon) a társaság vezetője ,aki Paco-t létrehozta és megbízta ezzel a küldetéssel,most hajtóvadászatot índít Paco ellen ,mert nem hajtotta végra a feladatot.És fél a rendőrségtől is ,hogy nehogy rájöjjenek ,hogy ő áll a tiszteletes kivégzése mögött.A vállalat emberei elmennek Olster professzorhoz (Donald O'Brien), ő az aki Paco-t teremtette , hogy dolgozzon ki olyan lehetőséget amellyel el tudják pusztítani Paco-t.. Amikor a professzor néhány ötletet ad nekik,cserébe őt is megölik. Eközben Pako menekülni próbál aminek első állomása egy étkezde/ motel.Itt találkozik a tulajdonossal Linda-val (Janet Agren), aki munkát ad Paco-nak.

Fát darabol ,megtísztítja a motel mögötti udvart is pillanatok alatt.Először Linda nem is akarja befogadni ,de utána mégis meggondolja magát.Amikor a kamionos/ szkanderbajnok Raoul (George Eastman) megérkezik az étkezdébe, nagy szkanderpárbaj kezdődik.Raul nem tudja elviselni a vereséget ezért barátaival megpróbálják elintézni Paco-t.

De pórúl járnak mert Paco mindegyikőjüket szétveri.Közben tudomást szerez arról is ,hogy a szkanderbajnok szintén egy kamionos Anatola Blanco (Darwyn Swalve).És ő a legerősebb.Majd később Raul ráveszi hogy mérkőzzön meg a bajnokkal is.De eközben csapdába is csalják ,mert aljas átveréssel elfoják és egy vontatóra felkötve elverik ,majd otthagyják a sivatagban ,arra számítva hogy nem jön el a mérkőzésre.Paco kiszabadul és időben odaér Raul-ék nagy meglepetésére.És le is győzi a nagy bajnokot.

Ezútán megölte egyetlen ütéssel a csörgőkígyót is ,aminek szerepe ,hogy aki veszt azt megmarja a csörgőkigyó.Ezzel megmentette Blanco-t.Paco Lindának felfedi a titkát,de őt ez nem zavarja.

Közben Peter Hallo (Claudio Cassinelli aki a forgatás során a lezuhanó helikopterében életét vesztette) is útnak indúl,ő a világ legjobb bérgyilkosa, neki a feladata felkutatni és megölni Paco-t.A vállalat egy prostitulált cyborg-ot is kűld Paco elpusztítására,de Paco-ak sikerül elbánnia vele.Ezután felgyorsulnak az események.Űldözés ,menekülés ,melyben Raul és Blanco is meghal ,majd a végén Paco-nak sikerül megölnie Turner-t és az embereit.És a film végén egy töprengés Paco-tól.Most van e lelkem ,ember vagyok vagy gép?!



Figyelmeztetések:
A film első 7 percéhez hiányzik a szinkron, ott narrátorral lett pótolva, de utána már normális a szinkron.


Letöltés:
http://www.megaupload.com/?d=79MWJ5HK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése