2010. június 30., szerda

Van Helsing és a 7 aranyvámpír/The Legend Of The 7 Golden Vampires (1974)HunSub



Az előző század többévtizedes klasszikusai, melyekben a vérszívók mesterét láthatjuk, általában közel állnak hozzám, de mindegyikre nyitott vagyok legalább az érdeklődés szintjén. Ha figyelembe vesszük, hogy a hét arany vámpír története a Hammer stúdió készítménye, még nagyobbat dobbanhat a rajongók szíve. Ráadásul különösen rendhagyó vámpírfilm ez, hiszen a kínai Shaw tesók is beszálltak a produkcióba, ennek köszönhetően nemcsak szemfogakat és harapott nyakakat, hanem rengeteg kung-fu jelenetet is kapunk. Más kérdés, hogy mindez mennyire lett megnyerő, esetleg nem néz-e ki túl hülyén az egyveleg.

Egy Kah nevű vándorló rátalál Drakula sírjára, és megzavarja álmát, a vérszívó bosszúból és önérdekből vezérelve a szolgájává teszi az ázsiai fiatalembert, mégpedig úgy, hogy megszállja, így máris elszökhet egy kínai falucskába, ahol kedvére garázdálkodhat. Ennek hírére a gróf legnagyobb ellenfele, Van Helsing professzor (Peter Cushing - Frankenstein bosszúja, Gyötrelmek kertje) követi őt, majd előadásokon osztja meg a hallgatósággal eddigi vámpírüldözéses tapasztalatait, és felvázolja a hét arany vámpír legendáját, kik arról híresek, hogy fiatal lányokat kötöznek meg, majd harapdálják őket, mellesleg a sötétség legnagyobb urát, magát Drakulát szolgálják. Csak egy kínai fiatalember mutat érdeklődést a hallottak iránt, és szövetkezik a professzorral a káosz felszámolására, egyúttal felajánlja harcművész testvérei segítségét. Így veszi kezdetét az akciójelenetekkel teletűzdelt rémtörténet.
A Drakula szerepében látható John Forbes-Robertson egyszerűen kiváló, nagyon sajnálom, hogy mindössze néhány percig látható a film legelején és végén, és ahogy látom, sajnos nem is igazán vonult be a horrortörténelembe. Hatalmas kár érte, rendkívül tetszett az alakítása. Peter Cushing alakítása e filmben is nagyon szerethető.


Letöltés:
http://www.megaupload.com/?d=XJDFK2CF
http://www.megaupload.com/?d=FAHS30T8

Jelszó:
http://baddreams-pistolero.blogspot.com

4 megjegyzés:

  1. A jelszóra lenne szükségem a film megnézésélhez, kérem küldje ela következő emal címre!
    delayband@citromail.hu

    VálaszTörlés
  2. A letöltési Link (part1) nemjó az a Mad Foxes

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. elszó:
    http://baddreams-pistolero.blogspot.com/

    VálaszTörlés