2010. július 1., csütörtök

The Omega Man (1971)HunSub



Szereplők:
Charlton Heston ... Robert Neville
Anthony Zerbe ... Jonathan Matthias
Rosalind Cash ... Lisa
Paul Koslo ... Dutch

Az 1971-es The Omega Man a középső darab Richard Matheson kisregényének feldolgozásaiból. 1964-ben Vincent Price még fekete-fehérben alakította az utolsó embert a Földön, az új változat pedig idén december fog érkezni Will Smith nevével a posztereken, visszatérve az eredeti címhez - I am Legend. A hype-gépezet már beindult, lehet nyámmogni a traileren. Az ilyen infókat általában a posztok végére hagyom, most azonban ezzel kezdem, mert a Charlton Heston féle verziót nézve az jött le elsősorban, hogy ezt az alapötletet több oldalról is meg lehet közelíteni, egy modernebb változat még akár jó is lehet.

Robert Neville (Heston) az utolsó homo sapiens bolygónkon, az ok ezúttal biológiai hadviselés. Dr. Neville csodával határos módon túlélte a mindenki mással végző vírust, azóta magányosan rója Los Angeles elnéptelenedett utcáit, élelem és válaszok után kutatva és néhány mutálódott fajtársa elől bujkálva.

Az alapvetés remek, apokalipszis utáni kihalt nagyvárosok panorámájával nem lehet nagyon mellélőni. Az Omega ember, mint film, osztozik ugyan kortársai hibáiban - kőkorszaki effektek, helyenként fárasztó ripacskodás - de megvannak a maga ikonikus pillanatai, például a nyitó képsorok, amiben a jó doktor az üresen kongó Los Angeles utcáin száguldozik pozitívan agymosó zene mellett. A monszták nem túl félelmetesek, pedig a konkrét "vámpír" megnevezésen kívül gyakorlatilag mindenben egyeznek a Drakula-porontyokkal.

A film többször is utal a hippie-mozgalomra, egyszer konkrétan egy Woodstock-bejátszásban, másrészről meg technofób anarchista mutánsok feleltethetőek meg a hetvenes évek lázadóinak. Naná, hogy a konzervatív, fegyvermániás Charlton Heston majd ki esik a padból, úgy jelentkezik, hogy szétcsaphasson közöttük, ám később lehervasztja az arcunkról a kaján vigyort egy merész fehér férfi & fekete nő románccal (emlékezzetek, az év 1971).



Letöltés:
http://www.megaupload.com/?d=EUPY8J0A
http://www.megaupload.com/?d=ODT0W799
http://www.megaupload.com/?d=RS8IG6Q2
http://www.megaupload.com/?d=Q6Y9TF9R

Jelszó:
http://baddreams-pistolero.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése